Het einde van de woekerpolissen

21-03-2024

Recent was er nieuws over een schikking tussen consumentenorganisaties – waaronder de Consumentenbond en ConsumentenClaimen – en de NN Group (NN). De schikking, kosten voor NN Group circa Є 300 miljoen, had betrekking op de beruchte woekerpolissen.

Woekerpolissen staan bekend om hun hoge kosten en gebrek aan transparantie, wat vaak resulteert in teleurstellende rendementen voor de verzekerden. Helaas hebben deze ondoorzichtige, slechte producten vele gedupeerden achtergelaten. Zij moesten vaak jaren wachten op enige compensatie voor hun verliezen. De recente schikkingen hebben deze problematiek weer volop in de aandacht gebracht en de overeenkomst met NN Group geeft nog eens een mooi doorkijkje in deze ondoorzichtige en kostbare beleggingsproducten.

Transparantie en eerlijkheid

Bovenal onderstrepen de woekerpolissen van NN nog eens het belang van helderheid en eerlijkheid bij de keuze voor financiële producten die uw toekomst verzekeren, zonder onaangename verrassingen. Het is een soort wake-up-call voor de noodzaak om te investeren in producten met transparante voorwaarden en betrouwbare uitkomsten. Dergelijke producten zijn er gelukkig ook. Want een aantrekkelijk alternatief is de bancaire lijfrente. Deze is wel transparant, flexibel en veilig en kent bovendien veel gunstiger voorwaarden bij overlijden van de verzekerde. Hieronder zetten we dit even op een rijtje.

Een bancaire lijfrente kent:

Transparantie

Duidelijke voorwaarden en inzicht in de kostenstructuur zorgen ervoor dat u precies weet waar uw geld naartoe gaat.

Flexibiliteit

U kunt de beleggingskeuzes afstemmen op uw persoonlijke risicoprofiel en

veranderende levensomstandigheden.

Veiligheid

Uw geld wordt belegd in effecten, waardoor het veilig is bij een eventueel faillissement.

Overlijden

Bij overlijden van de eigenaar van een bancaire lijfrente gaat het vermogen voor de volle 100% naar diens nabestaande(n), wel zo eerlijk.  

Een heel ander rijtje natuurlijk dat de ondoorzichtige, dure en weinige flexibele woekerpolissen.

Als u op zoek bent naar alternatieven voor uw financiële planning en meer informatie wil over de mogelijkheden en voordelen, kunt u contact met ons opnemen. U krijgt dan iemand aan de lijn met kennis van zaken:

020-638 82 26.

 

* Voor JOUW Lijfrente is een essentiële-informatiedocument opgesteld, welke u hier kunt downloaden. Aangezien JOUW Lijfrente meerdere beleggingsopties kent, kunt u aanvullend op het essentiële-informatiedocument hier tevens het prospectus en de essentiële beleggersinformatie-documenten van de beleggingsfondsen downloaden. Deze documenten bezitten informatie over het product, de kosten en de risico's. Vraag erom en lees deze documenten voordat u het product koopt. Voor uitleg over de risicometer kunt u hier terecht. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.