Fintech blijft uitblinken (47%*)

05-04-2024

Fintech is al behoorlijk ingeburgerd in ons leven. Maar het is eigenlijk nog een jonge ontwikkeling. De komende decennia zal fintech het leven van miljarden mensen verder beïnvloeden, en dat is ook heel interessant voor beleggers. De afgelopen 12 maanden rendeerde een mandje fintech-aandelen van Trend Invest ruim 47%. Een opmaat naar meer?

Het bijzondere aan fintech is de combinatie van financiële diensten en technologie. Fintech-bedrijven gebruiken namelijk innovatieve technologie om financiële diensten te verlenen aan consumenten en bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan het gladstrijken van de talloze betalingsprotocollen die er wereldwijd zijn, waardoor een Chinese consument in de Bijenkorf in Amsterdam zonder problemen aankopen kan doen. Fintech maakt gebruik van mobiele apps, big data, kunstmatige intelligentie en andere technologieën, om diensten te bieden zoals betalingen, leningen, beleggen en geldoverdracht.  

Groeiende middenklasse

Dat maakt het voor consumenten en bedrijven eenvoudiger en sneller om toegang te krijgen tot financiële diensten. Het maakt het ook gemakkelijker voor financiële dienstverleners om nieuwe klanten en markten te bereiken. Zoals de groeiende middenklasse in ontwikkelingslanden. Ook de toenemende beschikbaarheid van mobiele apparaten en snelle internettoegang wereldwijd geeft een forse duw in de rug aan fintechbedrijven.  

Boston Consulting Group

Voor de komende jaren worden dan ook forse groeicijfers verwacht. De omzet van fintechbedrijven zullen naar verwachting verzesvoudigen van $245 miljard naar $1500 miljard in 2030, volgens een rapport van de Boston Consulting Group (BCG) en QED Investors. En in datzelfde jaar, 2030, zal volgens hetzelfde rapport de beurswaarde van de bancaire fintechs een kwart vormen van de beurswaarde van alle banken wereldwijd.

Trend Fintech

Beleggers die willen profiteren van de verdere groei van deze onstuitbare ontwikkeling kunnen dat onder meer doen via de Trend Fintech van Trend Invest. Deze Trend bestaat uit 15 internationale aandelen van gerenommeerde fintech-bedrijven, zoals Adyen, Paypal en Coinbase.

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam. 

 

* Het rendement is behaald in de periode van 1 april 2023 t/m 1 april 2024 en is berekend op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. Het weergegeven rendement betreft een resultaat uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. Het weergegeven rendement betreft een bruto-resultaat. Het rendement is berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,25% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.